Over ons

Bureau Tij werkt met veel plezier en alleen voor organisaties die streven naar een wereld die duurzamer en rechtvaardiger is. De meeste organisatie waar we voor werken doen dat door het voeren van campagnes.
Bureau Tij zijn Agnes de Rooij en Ingrid van den Berg. Wij leerden elkaar in 2010 kennen bij Greenpeace, waar we samen werkten aan de campagne tegen de bouw van twee kolencentrales in de Eemshaven. Deze samenwerking beviel zo goed dat we besloten verder samen te gaan werken. Na een jaar voorbereiding, vond eind januari 2013 de officiële start van Bureau Tij plaats.
We beschikken beide over veel praktijkervaring, opgedaan bij verschillende NGO’s in binnen- en buitenland. Zo hebben we onder andere gewerkt voor  Natuurmonumenten, de Consumentenbond, Greenpeace International, Greenpeace Nederland, Hivos, Milieudefensie,  foodwatch, Fairfood International, het COC, het Nederlandse Rode Kruis, Aids Fonds, Human Rights Watch en de FNV. Op de pagina thema’s vind je een overzicht van een aantal opdrachten.
De ervaring van Ingrid ligt met name op het gebied van communicatie, media, evaluaties en trainingen. Agnes is vooral gespecialiseerd in lobby en advocacy, evaluaties en trainingen.