Campagne & Media

Tijdelijke ondersteuning persvoorlichters

Heb je een paar extra handen nodig op de persafdeling? Wij kunnen bijspringen en helpen de campagne of het project zo goed mogelijk in het nieuws te krijgen. We hebben een goed gevoel voor nieuws, een netwerk bij de media en een goede pen. Ook coachen en begeleiden we woordvoerders bij het voorbereiden en geven van interviews.

Mediatrainingen

Een heldere boodschap

Doel van de trainingen is dat deelnemers zelfbewuster en zekerder de media tegemoet treden. We leren deelnemers hoe ze een heldere boodschap kunnen formuleren en hoe ze zich in een interview situatie aan de vooraf geformuleerde boodschap kunnen houden. We maken hierbij gebruik van kernboodschappen. Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld om een interview te oefenen voor de camera.

Nieuws maken
Veel organisaties willen pro-actiever zijn, zelf nieuws maken. Maar hoe je doe je dat? Het is voor velen lastig te beoordelen wat ‘nieuws’ is en te bedenken waarin de media geïnteresseerd zijn. In onze trainingen proberen we deelnemers meer bewust te maken van de verschillende criteria die bepalen of iets nieuws is en hoe je van je eigen thema’s en onderwerpen nieuws kan maken. In de training leren we deelnemers met de blik van een journalist kijken.

Een goed netwerk
Goede contacten met de media zijn voor een organisatie van cruciaal belang. Maar hoe bouw je een netwerk op? Wie in een organisatie onderhoudt de contacten? Wat zijn de do’s en wat zijn de don’ts. In een netwerktraining leren we de deelnemers op een professionele en effectieve manier om te gaan met de media.

De mediatrainingen worden verzorgd door Ingrid. Ingrid heeft een trainersopleiding gevolgd bij De Galan School voor Training. Afgelopen jaren heeft ze mediatrainingen verzorgd voor onder andere: het Aids Fonds, FNV Bouw, ABVAKABO FNV, FNV Bondgenoten, de Gelderse Milieufederatie, het Nederlandse Rode Kruis en Greenpeace.

Over de precieze inhoud van de training worden vooraf afspraken met de opdrachtgever gemaakt. Neem voor meer informatie contact met ons op.